INFORMACIÓ


Horaris
A partir de les 8:30 recollida de la targeta de control de la cursa llarga, també es podran realitzar inscripcions per la cursa llarga.
A les 09:30 es donarà la sortida a la cursa llarga en massa.
A partir de les 9:30 entrega de la targeta de la cursa infantil/familiar i inscripcions.
A les 10:30 s'efectuarà la sortida de la cursa infantil/familiar.
A les 12:00 temps màxim d'arribada de les curses. 
A les 12:45 aproximadament, es farà el lliurament de premis i un petit vermut per tal de recuperar forces.

També hi haurà servei de dutxes a l'Escola Estalella i Graells.

Totes les sortides seran a la plaça Milà i Fontanals davant del local dels Xicots de Vilafranca:


View Sortida in a larger mapFormat de les curses
Hem creat dues curses de característiques diferents.
- Cursa infantil/familiar: es tracta d’una cursa popular pel centre de Vilafranca, per a tots els públics i de caràcter lúdic i esportiu, on a més de trobar les fites s'haurà de superar una sèrie de proves. Els menors de 12 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult i es podrà realitzar individualment o en grup.

- Cursa llarga: especifica per esportistes o aficionats, majors de 14 anys. Aquesta cursa tindrà una distància d’entre 18 i 22 km aproximadament, per camins rurals, vinyes... No serà necessari coneixements d’orientació, però abans de la cursa s’informarà de la simbologia que s’utilitzarà per tal de trobar les fites. La cursa es podrà realitzar per equips i les fites tindran puntuacions diferents (entre 3 i 9, la desena del número de fita indicarà els punts). Tindrà una durada límit de 2:30 hores, a partir de la qual, cada 5 minuts significarà una penalització de 5 punts, que es descomptarà del total de punts realitzats.

Que són les curses d’orientació?
Són competicions camp a través, contra-rellotge i sense un itinerari preestablert, però amb l'obligació de passar pels controls assenyalats a un mapa. El mapa és desconegut pels participants fins al moment de la sortida. Hi ha bàsicament dues modalitats de cursa lineal i score, on l'ordre des pas pels controls és fixa o lliure respectivament.
En aquest esport el participant no té un recorregut prefixat, però ha de passar sobre el terreny per uns punts de control marcats al mapa, en el menor temps possible, i en el qual, per a guiar-se entre control i control, disposa d'un mapa. A la arribada a la meta, el corredor lliurarà una Targeta-Control que certificarà el seu pas pels controls. El guanyador serà el corredor que aconsegueixi més fites en el menor temps possible.